Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Δενδροφύτευση στο Σουφλί


Ήταν μια περιβαλλοντική δράση που οργανώθηκε από κοινού από το Κ.Π.Ε. Σουφλίου και το Γυμνάσιο Σουφλίου Για να δείτε τις φωτο πατήστε εδώ
"Μια όμορφη μέρα με πολλή αγάπη για το δάσος"
Την Τρίτη στις 16 Δεκεμβρίου 2008 ξεκινήσαμε τα τμήματα Α1 και Α3-που ήμασταν 40 παιδιά από το σχολείο - με τα ποδήλατα από το Κ.Π.Ε. και πήγαμε κοντά στη γέφυρα του Σουφλίου ,δηλαδή στην περιοχή όπου θα γινόταν η δενδροφύτευση.
Εκεί μας έδωσαν ορισμένα δεντράκια, για να τα φυτέψουμε. Πήραμε , λοιπόν, τα δεντράκια, τα βάλαμε με προσοχή στο χώμα και ύστερα τοποθετήσαμε ένα πλαστικό δίχτυ , για να τα προστατέψουμε.
Στο χώρο της δενδροφύτευσης είχε έρθει και το Θράκη ΝΕΤ , για να προβάλει τη δράση μας στις ειδήσεις και να "διαφημίσει" την αξία που έχουμε δώσει με την πράξη μας στο δάσος και στα φυτά. Αφού φυτέψαμε τα δεντράκια, φάγαμε τα σάντουιτς και ήπιαμε τους χυμούς που μας πρόσφεραν από το Κ.Π.Ε. και ξεκινήσαμε για το σχολείο.
Ήταν μια ωραία μέρα για όλους μας , που είχαμε βρεθεί εκεί, γιατί συχνά βλέπουμε πως καταστρέφονται τα δέντρα και καίγονται τα δάση. Εγώ νομίζω πως όλοι μπορούμε να προστατέψουμε το δάσος ή να φυτέψουμε ένα δέντρο, για να έχουμε καθαρό αέρα και μια καλύτερη ζωή.
Πυρελή Μπελίς , Α3

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά αλλά και στο Κέντρο Περιβαλοντικής που έχει δώσει ζωή στον τόπο μας