Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

Ένας τρόπος για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους διάφορους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο είναι να βάλουμε κωδικό πρόσβασης στον Internet explorer. Κάτι πολύ εύκολο και πρακτικό.
Αναλυτικά:
1. Ανοίγουμε τον Internet explorer. Ανοίγουμε το μενού "Εργαλεία" και επιλέγουμε "Επιλογές Internet"
2. Στην καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε "Περιεχόμενο".
3. Πατούμε ρυθμίσεις. Σε κάθε κατηγορία που εμφανίζεται από κάτω (σελίδες με τυχερά παιχνίδια, με ερωτικό περιεχόμενο, με βία, με όπλα κ.λ.π.) μπορούμε να ρυθμίσουμε το ποσοστό αποκλεισμού. Καλό είναι σε όλα να βάλουμε "κανένα" εκτός ίσως από το πεδίο "Περιεχόμενο που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες" γιατί τότε δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές ιστοσελίδες. Αν αφήσουμε ανοιχτή την πρόσβαση εκεί, καλό είναι να έχουμε μια εποπτεία των ιστοσελίδων που επισκέφτεται το παιδί μας.
4. Κάθε φορά που ζητάμε να μπούμε σε ιστοσελίδες που ως κατηγορία την έχουμε αποκλείσει θα μας ζητάει τον κωδικό.
Για τους μαθητές που διαβάζουν αυτό το κείμενο, η συμβουλή μας ως υπεύθυνοι του ιστολογίου είναι να ζητήσετε από τους γονείς σας να κάνουν αυτές τις ρυθμίσεις ώστε να αισθάνονται ότι είστε ασφαλείς όταν είστε στο διαδίκτυο. Επιπλέον προστατεύετε τους εαυτούς σας από σελίδες που μπορούν να βρεθούν μπροστά σας από τύχη ή από κακόβουλα λογισμικά.

2 σχόλια:

Καθηγητές/τριες Αγωγής Υγείας Ν. Έβρου είπε...

Πως μπορώ να επισυνάψω ένα αρχείο π.χ. παρουσίαση σε μιά ανάρτηση στο ιστολόγιο

Βαγγέλης Φακούδης είπε...

Χρύσα γεια σου. Αυτό που λες είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Θα σου στείλω email αλλά μόλις το ετοιμάσω θα το αναρτήσω και στο ιστολόγιο για να το ξέρουν και οι συγγραφείς του ιστολογίου.
Βαγγέλης Φακούδης