Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Πως μπορούμε να αναρτήσουμε μια παρουσίαση στο ιστολόγιο

Για να αναρτήσουμε μια παρουσίαση (powerpoint ή αντίστοιχο format ή όλα αυτά τα είδη αρχείων που είναι στο κάτω μέρος της ανάρτησης) στο ιστολόγιο θα πρέπει πρώτα να τη μετατρέψουμε σε αρχείο flash.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
1. Μια καλή λύση γι αυτό είναι το http://www.slideshare.net/. Θα πρέπει αν κάνεις μία εγγραφή βάζοντας ένα username και password.
2. Αφού μπεις στην ιστοσελίδα μετά την εγγραφή με τον κωδικό σου πάτα στο πάνω μενού "upload" και στη συνέχεια "browse and select files". Επέλεξε από τον υπολογιστή σου το αρχείο που θέλεις να μετατρέψεις. Θα περιμένεις λίγο μέχρι να ανεβεί.
3. Όταν τελειώσει, αν θέλεις να μπορεί να το κατεβάζει όποιος θέλει αφήνεις τσεκαρισμένο το "Allow file download" και όταν τελειώσεις πατάς "publish". Μετά τσεκάρεις εκεί που λέει "You can see its current status here". Περιμένεις λίγο μέχρι να ετοιμαστεί.
4. Τώρα για να το βάλεις στο blog, αφού πατήσεις τον τίτλο της παρουσίασης, θα την εμφανίσει σε μεγαλύτερο μέγεθος και θα μπορείς να τη δεις, δεξιά υπάρχει ένα κουτάκι που λέει "embed". Κάνε ένα κλικ εκεί μέσα για να επιλέξεις τον κώδικα, μετά δεξί κλικ και αντιγραφή.
5. Ανοίγεις στο blog σου μια νέα ανάρτηση. Κάνεις επικόλληση μέσα στο πεδίο κειμένου αυτό που αντέγραψες πριν και επειδή είναι γραμμένο σε κώδικα html αντιγράφεις μόνο το κομμάτι που οδηγεί στην παρουσίαση (π.χ.http://static.slidesharecdn.com/swf/ssplayer2.swf?doc=aroundtheworld2dt-091108113808-phpapp01&stripped_title=around-the-world-2-dt) και σβήνεις τα υπόλοιπα. Αυτό είτε το τοποθετείς μέσα στο κείμενο ως υπερσύνδεση, είτε το τοποθετείς κάτω από τον τίτλο, εκεί που λέει "Σύνδεσμος". Μ' αυτόν τον τρόπο πατώντας στον τίτλο της ανάρτησης θα ανοίγει η σελίδα της παρουσίασης.

Για παράδειγμα η πιο πάνω ανάρτηση ανοίγει με τρεις τρόπους. Είτε πατώντας στον τίτλο (η υπερσύνδεση μπήκε στο "Σύνδεσμος" είτε πατώντας στην υπερσύνδεση, είτε πατώνας στο "εδώ" (γράφεις "εδώ" ή οτιδήποτε άλλο θέλεις, το επιλέγεις, ανοίγεις από τα πάνω εργαλεία το "Σύνδεσμος" και κάνεις επικόλληση τη διεύθυνση).

Τέλος, αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό, μου στέλνεις την παρουσίαση στο fakudis@otenet.gr και την κάνω εγώ την ανάρτηση.


Υποστηρίζονται αρχεία της μορφής:
Presentations: PowerPoint - ppt, pps, pot, pptx, potx, ppsx; OpenOffice - odp, pdf; Apple Keynote - key, zip or pdf.
Documents & Spreadsheets: Microsoft Office - doc, docx, rtf, xls; OpenOffice - odt, ods, pdf; iWork Pages.

Δεν υπάρχουν σχόλια: