Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέρασε, σχεδόν κι αυτή η χρονιά. Μένει πια μια τελευταία , σκληρή, δοκιμασία, αυτή των εξετάσεων, αλλά « μη μασάτε…» Πολλά μπορείτε να καταφέρετε, αρκεί να πιστέψετε στον εαυτό σας και να δουλέψετε έτσι όπως μόνον εσείς ξέρετε (όταν βέβαια θέλετε). Καλό κουράγιο, ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που «τραβάνε μεγάλο ζόρι».
Φέτος λοιπόν, γονείς και δάσκαλοι όλων των σχολείων της πόλης μας, σκεφτήκαμε να οργανώσουμε μια γιορτή για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το τέλος της σχολικής χρονιάς και την αρχή του καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν τέλη Ιουνίου στην αυλή του Γυμνασίου. Θα συμμετέχουν μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο ο καθένας βέβαια σε διαφορετικούς ρόλους. Ότι αφορά τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου είναι αυτοί που θα οργανώσουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια.
· ΘΕΑΤΡΟ
Θεατρική παράσταση «Στου χρόνου τα γυρίσματα και σε ανθρώπων έργα». Παρουσιάζει άλλοτε με κωμικό-σατιρικό κι άλλοτε με δραματικό τρόπο την πορεία του ανθρώπου μέσα στους αιώνες. Θα παιχτούν αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου ( ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ). Αυτά προχωρούν ήδη με τους υπεύθυνους καθηγητές και μαθητές. Τα άλλα κομμάτια (ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΩΜΗ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ) για να ξεκινήσουν πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή (στο έντυπο που σας έχει δοθεί).
· ΧΟΡΟΣ
Χορευτικά κομμάτια θα μπουν τόσο στη θεατρική (1η μέρα) όσο και στη μουσικοχορευτική παράσταση (2η μέρα). Εδώ μπορούν να συμμετέχουν και χορευτικά συγκροτήματα που ήδη υπάρχουν αλλά και σχήματα που τώρα θα δημιουργηθούν.
· ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Όσοι νομίζουν ότι έχουν το ταλέντο ας δοκιμάσουν. Τραγούδια θα ακουστούν και στη θεατρική και στη μουσική βραδιά.
· ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Είναι όλα ευπρόσδεκτα παιδικά, νεανικά, καινούρια και παλιά. Δηλαδή τόσοι άλλοι που μας ξεκουφαίνουν καθημερινά και τους πληρώνουμε κιόλας είναι καλύτεροι;

Όσοι βέβαια δεν έχετε τέτοιου είδους κλίσεις και ανησυχίες μπορείτε να δοκιμάσετε σε άλλους τομείς. Στη δημιουργία ή στο στήσιμο των σκηνικών, στην οργάνωση του χώρου στην αυλή του σχολείου, στην διαφήμιση με τη δημιουργία αφίσας, προσκλήσεων (αφανείς ήρωες).
Μπορείτε ακόμα να βρίσκεστε στα περίπτερα που θα στηθούν στο χώρο του σχολείου.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
  • Έκθεση βιβλίου – παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς που θα μας επισκεφτούν.
  • Δημιουργίες από μικρά παιδιά :Ζωγραφική- χειροτεχνίες- κατασκευές
  • Παρουσίαση προγραμμάτων :
    Αγωγής υγείας (έχει ενταχθεί ήδη στην εκδήλωση)
    Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (μπορούν να παρουσιαστούν οι εργασίες όλης της χρονιάς.)
  • Ανακύκλωση - σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε
  • Συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών για να σταλούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Τις απογευματινές ώρες:7:00-9:00 οι γυμναστές των σχολείων θα οργανώνουν παιχνίδια για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των δημοτικών στην αυλή του σχολείου. Εδώ η συνεργασία σας με τους γυμναστές για την οργάνωση και πραγματοποίησή τους θα ήταν πολύτιμη. (παιχνίδια με μπαλόνια, κουτάλια, σακιά κ.λ.π.)

Και μετά από τόση δουλειά , την 3η και τελευταία βραδιά αξίζει να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τις δημιουργίες άλλων πάνω στη σκηνή, δε νομίζετε; Καλό ακούγεται αλλά δαπανηρό. Είμαστε στην προσπάθεια για οικονομική στήριξη από κάποιους φορείς, ίσως και να τα καταφέρουμε. Μα κι αν ακόμα δεν γίνει κάτι, δεν πειράζει, και μόνοι μας θα τα καταφέρουμε μια χαρά, αρκεί να το θελήσουμε. Στο χέρι μας είναι. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά και πάνω απ’ όλα να περάσουμε καλά.

Άντε παιδιά, γερά με «τσαμπουκά!». J

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑΖΙ
Υ.Γ. Περιμένουμε προτάσεις και ιδέες για τον τίτλο της εκδήλωσης και τα παιδικά παιχνίδια παρακάτω!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly wraio kai egw tha parw mwros pisteyw pws tha ta kataferoyme oloi mas me thn synergasia kai thn thelish!!!!!tzoulia papalia

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια πολλή καλή προσπάθεια που ελπίζουμε να αγκαλιαστεί από πολλούς μαθητές , γονείς και καθηγητές !
Έτσι να βλέπουμε να συμμετέχει ο κόσμος , μόνο με τη συμμετοχή γίνονται πράγματα και πάει ο τόπος μπροστά !

Επίσης Θερμά συγχαρητήρια για το blog .