Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ποτάμια της Αμερικής

Εξαιρετικά χρήσιμοι οι χάρτες με τη χρήση του διαδικτύου.

Το Γκράν Κάνυον φαράγγι του ποταμού Κολοράντο, εθνικό πάρκο από το 1919.

Ο "πατέρας των νερών" για τους Ινδιάνους ο ποταμός Μισισιπής.

Ο Ρίο Γκράντε στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Ο "πνεύμονας" τη Γης, ο Αμαζόνιος. Το δάσος της βροχής για τον Αμαζόνιο από τη WWF. Δείτε εδώ μια σειρά από 42 μικρά νοκιμαντέρ για την κατάσταση στον Αμαζόνιο. Μια σειρά ντοκιμαντέρ από τον Εξάντα για " το αίμα του Κουάν Κουάν". Κουάν Κουάν είναι ο θεός της Γης κατά τους Ινδιάνους και οι εταιρείες πετρελαιοειδών καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τη γη τους. Στον Αμαζόνιο εκτρέφονται τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια βοοειδών με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Μία πρόταση για μας που καταναλώνουμε ανεξέλεγκτα.

Οι καταρράκτες του Ιγκουαζού στη Βραζιλία. Εδώ για περισσότερες πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια.

Φωτογραφίες από τον Παρανά.

Οι καταράκτες των Αγγέλων στη Βενεζουέλα.

Αφού δούμε τις αναρτήσεις για τον Αμαζόνιο ή διαβάσουμε σχετικά κείμενα από τη βιβλιοθήκη του σχολείου ή το διαδίκτυο για την καταστροφή των σημαντικότερου οικοσυστήματος της Γης ,ας αναρτήσουμε σχόλια με τις απόψεις μας για την καταστροφή που επιτελείται αυτή τη στιγμή, τις αιτίες που την προκαλούν και τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε ως πολίτες της Γης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ολα τα video ειναι ειναι πανοραμικα,φανταστικα και θεσπεσια ειδικα αυτο με τουσ καταραχτεσ των αγγελων που μου εχει κινισει ποιο πολυ απο ολα το ενδιαφερον!!!:P:P:P γιαννης τζουμακας!