Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ασφαλές διαδίκτυο


Από την ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ΙΤΕ, λάβαμε αυτό το μήνυμα και το αναρτούμε, ώστε να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς.
Γιατί θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά πως μπορούν να προηγηθούν στο διαδίκτυο, που είτε θέλουμε, είτε όχι, είναι μια πραγματικότητα που αν τα παιδιά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στη κοινωνικο -ψυχολογική τους ανάπτυξη και να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τον εαυτό τους ή την οικογένειά τους.

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.
Για άλλη μια χρονιά επιχειρούμε να σταθούμε αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί να ενδυναμώσουν τη γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, πώς να επιλέγουν ποιοτικό και κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους και πώς να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Έτσι και φέτος δημιουργήσαμε νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εικόνα που διαμορφώνουν οι έφηβοι για το σώμα τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.
Το υλικό Back to school μπορείτε να το βρείτε εδώ: 
Με εκτίμηση
Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ΙΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: