Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Συμμετοχή στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο 20 Απριλίου μια ομάδα μαθητών από το σχολείο μας συμμετείχε στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Αλεξανδρούπολη. Το Φεστιβάλ αυτό πραγματοποιήθηκε σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Οι 13 μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τέσσερα έργα, που δημιουργήθηκαν με την επίβλεψη της καθηγήτριας Πληροφορικής Αλή Σεβίλ. Τα έργα αυτά είναι:
  1. Ιστορία με θέμα "Ενδοσχολική Βία", που δημιουργήθηκε με τη χρήση του λογισμικού Cartoon Story Maker.
  2. Δημιουργίες animation με τη χρήση του λογισμικού Stykz.
  3. Παρουσίαση Winter in Greece, η οποία ήταν μια δραστηριότητα της πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius που τρέχει στο σχολείο μας.
  4. Ιστοσελίδα με θέμα την ορθή χρήση του Διαδικτύου. 
Οι δύο πρώτες εργασίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος πληροφορικής της Α' Τάξης. Οι άλλες δύο πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα "Χρησιμοποιώ Δημιουργικά το Διαδίκτυο - Περιηγούμαι με Ασφάλεια". Οι μαθητές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι οι παρακάτω. Από την Α' Τάξη:  Αμπτέλ Ραχήμ Ανουάρ,  Αρπατζάνης Ιωάννης, Κάβουρας Ιωάννης, Κακαλής Δημήτριος, Κουσιάν Οσμάν, Μίλκος Σταύρος, Μπαλτζή Μεμέτ, Ντιακάκης Κωνσταντίνος, Τσιορίδης Σταύρος, Φωτιάδης Βασίλειος Από την Β' Τάξη: Γαβριηλίδου Πανδώρα, Φυλλαρίδου Θεοδώρα, Ψαρρά Αναστασία
Η παρουσία των μαθητών μας στο Φεστιβάλ ήταν εξαιρετική. Συμμετείχαν στα εργαστήρια ρομποτικής και ηλεκτρονικής μουσικής, καθώς και στο διαγωνισμό πληκτρολόγησης, όπου ο μαθητής Μίλκος Σταύρος κέρδισε και το πρώτο βραβείο.
Κάποια στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μας στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας:

Πληροφορίες για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις:  http://www.digifest.info/  http://digifestalex.blogspot.gr/ (για την Αλεξανδρούπολη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: