Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Κατά τη διάρκεια της ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της γλώσσας, στα πλάισια της υλοποίησης του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων, ζητήθηκε από τα παιδιά της Α΄ τάξης να καταγράψουν λίγες σκέψεις για τις εντυπώσεις τους από τις πρώτες τους μέρες στο Γυμνάσιο. Τις σκέψεις αυτές τα παιδιά θέλησαν να τις μοιραστούν με τους συμμαθητές τους...
Η διδάσκουσα
Καψίδου Ελένη

Μου άρεσε το μάθημα μαθηματικά, Γερμανικά και Γυμναστική, Πληροφορική, Βιολογία και κείμενα τα άλλα μαθήματα μου φαίνονται λίγο εύκολα, λίγο δύσκολα.
Μου έκανε εντύπωση ότι έχει πολλά παιδιά και σε κάθε μάθημα που κάνω έρχεται άλλη κυρία, άλλος κύριος. Στο δημοτικό ήταν μια κυρία και αλλάζαμε όταν κάναμε ξένες γλώσσες. (Οσμάν Κουσιάν,Α3)

Στο γυμνάσιο μου άρεσε πολύ κάποια μαθήματα όπως τα μαθηματικά, Γλώσσα, ιστορία, βιολογία, Γυμναστική και τα κείμενα. Τα μαθήματα που είναι δύσκολα είναι τα Αρχαία, Οδύσσεια.
Δε μου αρέσει που τα διαλείμματα είναι πολύ λίγα λεπτά, θα ήθελα να είναι πιο μεγάλα και δε μου αρέσει τα θρανία που είναι όλα γραμμένα και μου αρέσει που δε γράφουμε στον πίνακα με κιμωλία αλλά γράφουμε με μαρκαδόρο. (Μεμέτ Μπαλτζή,Α3)

Το σχολείο είναι πολύ ωραίο. Κάποια μαθήματα είναι εύκολα κάποια δύσκολα. Τα μαθήματα είναι ωραία τα παιδιά είναι καλά. (Κουσιάν Νιχάτ,Α3)

Όταν άρχισα στο σχολείο ήταν λίγο δύσκολο. Και μου αρέσει να κάνω γυμναστική, Οδύσσεια, μουσική και άλλα. Μόνο δε μου αρέσει που τα διαλείμματα είναι 5 ή 10 λεπτά. Αλλά στο δημοτικό ήταν παραπάνω. (Ντερτλή Μιχριμπάν,Α3)

Το όνομά μου είναι Ταϊφούν Μπουλμπούλ, πηγαίνω στο γυμνάσιο στο Σουφλί. Στο γυμνάσιο κάνω πιο πολλά μαθήματα. Μου αρέσει η γυμναστική, Μαθηματικά και Πληροφορική. (ΜπουλμπούλΤαϊφούν,Α3)

Στο Γυμνάσιο κάποια μαθήματα είναι δύσκολα και κάποια μαθήματα εύκολα. Εμένα μ΄αρέσουν πιο πολύ τα μαθήματα: Οικιακή Οικονομία, Μουσική, Γυμναστική. Θα ήθελα να έχουμε όλη τη βδομάδα πεντάωρα και εξάωρα. Τα διαλείμματα να ήταν 10-15 λεπτά. Στην Οικιακή Οικονομία κάνουμε τις πρώτες βοήθειες. (Τσεγγέλ Χασάνογλου Ζεχρά,Α4)

Με λένε Χουσεΐν, είμαι 12 χρονών, το μάθημα που μου αρέσει πιο πολύ είναι η Ιστορία. Στην Ιστορία μαθαίνουμε οι αρχαίοι άνθρωποι τι κάνουν, πώς ζουν, τι τρώνε, τι ήταν η δουλειά τους και μαθαίνουμε τι ήταν η γλώσσα τους. (Χασάνογλου Χουσεΐν,Α4)

Κάποια μαθήματα είναι δύσκολα και κάποια εύκολα. Μου αρέσει πολύ η οικιακή οικονομία. Μάθαμε πρώτες βοήθειες. Πολύ μου αρέσει το σχολείο. (Χασάνογλου Γκιζέμ,Α4)

Με λένε Σεπετζή- Μεμέτογλου Μουσταφά. Είμαι 13 χρονών και είμαι στο τμήμα Α4. Μου αρέσει περισσότερο τα μαθήματα: Αρχαία, Γλώσσα και μαθηματικά. Και έχω παρατηρήσεις γιατί κάνουμε 7 ώρες περισσότερο. ( Σεπετζή- Μεμέτογλου Μουσταφά,Α4)

Με λένε Μιντσέ Σανέμ. Στο Γυμνάσιο κάποια μαθήματα είναι δύσκολα και κάποια μαθήματα είναι εύκολα. Το πιο εύκολο μάθημα είναι νομίζω η Οικιακή Οικονομία. Και στο Γυμνάσιο πρέπει να διαβάζουμε πιο πολλά και πιο καλά. Ύστερα και η Γυμναστική είναι εύκολο μάθημα, τρέχουμε και παίζουμε ποδόσφαιρο. (Μιντσέ Σανέμ,Α4)

Εγώ νοιώθω ότι το Γυμνάσιο θα περάσει καλά και πολύ γρήγορα γιατί μου άρεσαν τα μαθήματα. Σε κάποια μαθήματα λίγο δυσκολεύομαι αλλά δεν πειράζει, θα τα μάθω όλα. Αυτά που μου άρεσαν πιο πολύ είναι η γυμνασική και η γεωγραφία. (Πυρελή Αρζού,Α4)

Εγώ νοιώθω ότι το γυμνάσιο είναι λίγο δύσκολο αλλά θα περάσει καλά. Κάποια μαθήματα μου αρέσουν. Αυτά που μου αρέσουν είναι η γεωγραφία και η γυμναστική. (Τσολάκη Αλή Σεβγή,Α4)


Δεν υπάρχουν σχόλια: