Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Διακρίσεις μαθητών μας στο διαγωνισμό : «Ανακυκλώνουμε με τέχνη»

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την διάκριση έργων των μαθητών του Γυμνασίου Σουφλίου μεταξύ των 50 καλύτερων συμμετοχών στη Δράση «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη».

Με ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία έργων τέχνης από μαθητές, με πρώτη ύλη τα σκουπίδια και με το μήνυμα «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνθηκε σε παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται για μια δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, προσκαλώντας τους μαθητές να φτιάξουν έργα τέχνης μηδενικού κόστους για τα ίδια, αλλά και για τα δύο Υπουργεία, καθώς δεν παρεμβάλλονται έντυπο υλικό ή άλλη δαπάνη και κυρίως για τη φύση, αφού με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται η ζωή των σκουπιδιών σε έργα τέχνης. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν «σκουπίδια» και τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν έργα κάθε μορφής, γλυπτά, κολάζ και συνθέσεις, αξιοποιώντας μια νέα λογική: «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε».

Τα 50 καλύτερα έργα μαθητών από όλη τη χώρα θα εκτεθούν στο νέο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΑΟ Project», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα δέκα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και χώρους.

Η Επιτροπή θεώρησε ότι τα έργα που διακρίθηκαν παρουσιάζουν εικαστικό ενδιαφέρον, ενδιαφέρουσα θεματολογία, πρωτοτυπία, ποικιλία υλικών και τεχνοτροπιών.
Τα έργα των μαθητών δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και επελέγησαν ανάμεσα σε 433 συμμετοχές!

Συγχαρητήρια!


ΕΡΓΟ 1 : «Οικολογικό αυτοκίνητο»
Δημιουργοί: Ηλιάς Κουρού και Φερδή Αμπατζή ( Γ Γυμνασίου )
Υλικά σύνθεσης: πλαστικά κομμάτια από σπασμένα παιχνίδια, πλαστικά καπάκια, χαρτοταινία





ΕΡΓΟ 2 : «Σουρεαλιστικό αυτοκίνητο»
Δημιουργός: Γιουσούφ Κουσιάν (Γ Γυμνασίου)
Υλικά σύνθεσης: Πλαστικά κομμάτια από σπασμένα παιχνίδια, πλαστικά καπάκια νερού, χαρτοταινία, κόλλα



ΕΡΓΟ 3 : "Η φθορά της νεότητας, η απογοήτευση της ελπίδας"
Δημιουργός : Χριστίνα Κορομηνά ( Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)
Υλικά σύνθεσης: πλαστικά κομμάτια από σπασμένα παιχνίδια, πλαστικά καπάκια νερού, μακαρόνια, χαρτί, χαρτοταινία

Δείτε τα έργα μας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Δείτε τα έργα μας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: