Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πως μπορείτε να γίνετε συγγραφείς του ιστολογίου


Επειδή πολλοί μαθητές ζητούν να γίνουν συγγραφείς του ιστολογίου, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε ώστε να αποκτήσετε το δικαίωμα να κάνετε αναρτήσεις στο ιστολόγιο.

ΒΗΜΑ 1ο

Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα λογαριασμό email στο gmail. Μπορείτε να δείτε κι ένα βίντεο που σας καθοδηγεί εδώ
Αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:

1. Ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησης που έχετε (Internet Explorer, Mozilla κ.λ.π.) και πληκτρολογείται τη διεύθυνση http://www.gmail.com/ . Πάτε στο κάτω δεξιά μέρος και επιλέγεται "Δημιουργία Λογαριασμού"

2. α)Βάλτε όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα το όνομά σας στα ελληνικά, το επίθετό σας, και παρακάτω γράψτε το επώνυμο και το όνομά σας με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες ή μέρος αυτών. Αυτό που θα γράψετε π.χ. thanosathanasiou θα είναι το email σας, στο παράδειγμα το αντίστοιχο email θα είναι thanosathanasiou@gmail.com
β) Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα και αν είναι διαθέσιμο συνεχίστε αν όχι δοκιμάστε κόβοντας ή προσθέτοντας κάποια γράμματα ή αριθμούς.
γ) Γράψτε προσεκτικά τον κωδικό πρόσβασης που πρέπει να είναι στα αγγλικά και πάνω από 8 χαρακτήρες. Προσθέστε σύμβολα όπως @,# ... .
Το επαναλαμβάνετε παρακάτω και ΠΡΟΣΟΧΗ: το γράφετε σε ένα χαρτί γιατί μπορεί να το ξεχάσετε. Προσπαθήστε να γράφει από δίπλα "ισχυρό"
δ) Επιλέγετε μία ερώτηση και γράφετε την απάντηση αλλά θα πρέπει να θυμάστε τι απαντήσατε σε περίπτωση που χρειαστεί. Δευτερεύον email δε χρειάζεται να γράψετε.
ε) Προσπαθήστε να γράψετε στην "επαλήθευση λέξης" ακριβώς αυτό που φαίνεται από πάνω.
ζ) Μετά πατήστε "Συμφωνώ. Δημιουργήστε το λογαριασμό"
Αν κάτι δεν κάνατε καλά θα χρειαστεί να το επαναλάβετε

ΒΗΜΑ 2
Τώρα πλέον έχετε το λογαριασμό gmail και μπορείτε να μπείτε.
Στείλτε ένα μήνυμα στο fakudis@gmail.com που να λέει ποιος είστε και ότι θέλετε να γίνετε συγγραφέας στο ιστολόγιο του σχολείου. Να γράφετε και το emial σας (όχι τον κωδικό πρόσβασης)
Μόλις το πάρουν οι διαχειριστές θα σας κάνουν πρόσκληση και θα σας έρθει ένα email που θα λέει ότι σας καλεί το ιστολόγιο να γίνετε συγγραφείς. Πατήστε στο σύνδεσμο που έχει και ίσως να σας ξαναζητήσει τον όνομα χρήστη και τον κωδικό σας.
Όταν σας ζητήσει να γράψετε το εμφανιζόμενο όνομα χρησιμοποιήστε ελληνικά γιατί είναι αυτό που θα λέει ποιος είναι αυτός που κάνει την ανάρτηση.


ΒΗΜΑ 3
Για να δείτε πως γίνονται οι αναρτήσεις κοιτάξτε στην κατηγορία "8.Βοήθεια για τη χρήση του ιστολογίου" στο θέμα "οδηγίες στους συγγραφείς του ιστολογίου". Είναι σ' αυτή διεύθυνση http://gym-soufl.blogspot.com/2009/03/blog-post.html


Σε κάθε περίπτωση σας θυμίζουμε ότι οι αναρτήσεις θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του σχολείου και της κοινωνίας μας.
Να μην γίνονται παραπομπές σε ιστοσελίδες με άσεμνο ή προσβλητικό περιεχόμενο.
Επίσης θυμίζουμε ότι ο λόγος ύπαρξης του ιστολογίου είναι η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η εξοικείωσή μας και η απόκτηση εμπειριών με το διαδίκτυο, η ασφαλής μας περιήγηση και η χρήση του ως μέσο πληροφόρησης , επικοινωνίας αλλά και ως ένα μέσο για να μάθουμε.

Φαίνεται ότι οι μαθητές του σχολείου μας έχουν ενθουσιαστεί με το ιστολόγιο αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η καλή και η σωστή λειτουργία του είναι στο χέρι όλων μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οιαρνητικοί αριθμοί ήταν ένα δύσκολο κεφάλαιο αρχικά. Το κλίμα της τάξης ήταν γεμάτο φωνές. Μετά όσοι τα διάβασαν τους φάνηκαν εύκολα και απλά.