Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

 

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις 24 και 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εκλογές για την ανάδειξη των Πενταμελών συμβουλίων των τμημάτων αλλά και του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του σχολείου, που είναι το Συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των μαθητών. Μέσα από τη διαδικασία εκλογής και ανάδειξης των μελών των  συμβουλίων οι μαθητές βίωσαν την πολιτειότητά τους, κατανόησαν πως τα μαθητικά συμβούλια αποτελούν τον πυρήνα της δημοκρατικής διακυβέρνησης του σχολείου  αλλά και  ότι η συμμετοχική διακυβέρνηση δημιουργεί ένα σχολείο ανοιχτό και αλληλέγγυο.  Οι μαθητικές κοινότητες είναι κύτταρο δημοκρατικής ζωής, καθώς μέσα από τον διάλογο και τη συμμετοχή, οι μαθητές και οι μαθήτριες ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία.





 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Στις 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου και του Λυκείου Σουφλίου, ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Τον αγιασμό επιτέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Οσμάν καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ευχές όλων τα παιδιά να «παιδευτούν» σωστά στη ζωή τους, και να αποκτήσουν αξίες και συναισθήματα αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ενσυναίσθησης. Επίσης να διδαχτούν και να ενστερνιστούν την αξία του σεβασμού στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου αλλά και στη φύση που μας περιβάλλει.

 

 


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 γιορτάστηκε η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα πλαίσια της εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το σύνθημα της ημέρας ήταν: «Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή»

Στο σχολείο μας οργανώθηκε ομιλία από τον συντοπίτη μας και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του ακοντισμού κ. Γκατσιούδη Κωνσταντίνο. Μέσα από μία ζωντανή συζήτηση οι μαθητές μας γνώρισαν τον Πρωταθλητή, ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και δέχτηκαν πολύτιμες συμβουλές για να πετύχουν το δίπτυχο «Αθλητισμός και ποιότητα ζωής».

 Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν στη δράση με τίτλο: « Δρόμος Υγείας και Ευεξίας:  τρέξιμο για 2024 μέτρα».

Πιο συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, τον κ. Βούλκο Χαράλαμπο και τον κ. Μπουρουλίτη Γιώργο, οι οποίοι τους προετοίμασαν για τον αγώνα δρόμου των 2024μ. που ακολούθησε.

Στο τέλος, απονεμήθηκαν μετάλλια στους νικητές και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.










Η υπεύθυνη της δράσης

Θεοδωρίδου Θεοδώρα.