Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτική δράση από το KIDS SAVE LIVES

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου είχαν σήμερα την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την παρουσίαση προγράμματος  Α΄ βοηθειών αλλά και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από μέλη του Οργανισμού  KIDS SAVE LIVES. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Ήταν ένα μάθημα ζωής. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπεύθυνους του προγράμματος και όσους εθελοντικά εργάζονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες. 

 

 O οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ελληνικά σχολεία και κοινότητες, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών σε σχολεία και δημόσιους χώρους. Το πρόγραμμα Α’ Βοηθειών είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για όλα τα ελληνικά σχολεία και υλοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή 830 περίπου εθελοντών εκπαιδευτών, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Ε.Π.Φ. Μέχρι τώρα έχουν εκπαιδευτεί δωρεάν περισσότεροι από 62.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 576 σχολεία, ενώ έχει κατατεθεί Σχέδιο Νόμου στην Υπουργό Παιδείας με σκοπό την θεσμοθέτηση του μαθήματος Α’ Βοηθειών "Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές" και την εισαγωγή του στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Το Kids Save Lives φέρνει μία "ουμανιστική" επανάσταση στην ελληνική κοινωνία: Ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES δίνει αυτή τη φορά ενεργό ρόλο στα ίδια τα παιδιά, προετοιμάζοντας τα με βασικές γνώσεις Α’ Βοηθειών, έτσι ώστε αυτά να σώζουν ζωές, χρησιμοποιώντας τις έμφυτες εκπληκτικές τους ικανότητες. Ο σκοπός αυτού οργανισμού ήρθε και ενδυνάμωσε την σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που το 2015 έλεγε το εξής απλό και εμπνευσμένο "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ".


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: