Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Σουφλί από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στα πλαίσια του " Τρένο του Πολιτισμού " 2010 της Νομαρχίας Έβρου .


 
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης Σουφλίου μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους/ καθηγητές , μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους ,ένωσαν τη φαντασία τους , την όρεξη για δημιουργία , την ανάγκη για έκφραση και για πρώτη χρονιά φέτος υλοποιούν και παρουσιάζουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ .

 
Τις προτάσεις των Συλλόγων αγκάλιασε η Νομαρχία Έβρου στα πλαίσια του "Τρένο του Πολιτισμού " .

 
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σουφλίου , όπου και θα σταθμεύσουν τα βαγόνια του "Τρένου του Πολιτισμού " 2010

 
Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ 

 
Δευτέρα 28 Ιουνίου : Στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Σιδ. Σταθμού θα πραγματοποιηθούν : Εικαστικές δημιουργίες , κατασκευή μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά ( ντέφια - ξυλόφωνα κτλ )

 
Στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν : Μαθήματα κατασκευής φιγούρων Καραγκιόζη και θα ακολουθήσει Παράσταση Καραγκιόζη .

 
Τρίτη 29 Ιουνίου : Στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση του Νέου Βιβλίου του Πασχάλη Τσαρούχα " Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar "

 
Μια εκδήλωση με τη συμμετοχή της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Σουφλίου .

Στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί Μαθητική Θεατρική Παράσταση " Στου Χρόνου τα Γυρίσματα και σε Ανθρώπων Έργα " .

 
Τετάρτη 30 Ιουνίου : Στις 6-7 το απόγευμα στο Σιδ. Σταθμό θα πραγματοποιηθεί : Αφήγηση - Δραματοποίηση Παραμυθιών και Ζωγραφική με θέμα τα Παραμύθια .

 
Στις 7-8 μ.μ : Εικαστικές Δημιουργίες με διάφορα Υλικα ( τέμπερες - λαδοπαστέλ - στένσιλ -ακρυλικό κ.α ) .

Στις 9 το βράδυ , στον αύλειο χωρο του Γυμνασίου Σουφλίου : Μουσική Βραδιά με τους : HALF TIME τους Ταξιδιώτες Ψυχής και τους Black Sheeps .

Πέμπτη 1 Ιουλίου : Στις 7 - 8:30 το απόγευμα , στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθούν - Παιδαγωγικά , Παραδοσιακά Παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου .

 
Στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο : Μουσικοχορευτική Μαθητική Βραδιά " Όλη η Λόξα , Όλη η Χάρη " και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συναυλία με τους CODE .

 

  Παρασκευή 2 Ιουλίου : Στις 7:30 το απόγευμα και με αφετηρία το Γυμνάσιο Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία " Ο Γύρος της Πόλης " Αφιερωμένος στα Παιδικά Χωριά S.O.S

 

 
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιουλίου : Από τις 10 το πρωί στο χώρο του Σιδ. Σταθμού θα πραγματοποιηθεί Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι το οποίο Διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σουφλίου .

 
Από τις 28/6 έως τις 03/ 7 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου θα λειτουργούν περίπτερα :

  • Δανειστικής Βιβλιοθήκης
  • Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • Αγωγής Υγείας
  •  w.w.f
  • ΛΕ. ΜΟ. Ε .Σουφλίου
  • Φωτογραφικό Υλικό από τις Σχολικές Δραστηριότητες των Μαθητών
  • Εθελοντισμός - Ερυθρός Σταυρός - Παιδικά Χωριά S.O.S

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: