Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πως μπορείτε να γίνετε συγγραφείς του ιστολογίου


Επειδή πολλοί μαθητές ζητούν να γίνουν συγγραφείς του ιστολογίου, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε ώστε να αποκτήσετε το δικαίωμα να κάνετε αναρτήσεις στο ιστολόγιο.

ΒΗΜΑ 1ο

Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα λογαριασμό email στο gmail. Μπορείτε να δείτε κι ένα βίντεο που σας καθοδηγεί εδώ
Αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:

1. Ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησης που έχετε (Internet Explorer, Mozilla κ.λ.π.) και πληκτρολογείται τη διεύθυνση http://www.gmail.com/ . Πάτε στο κάτω δεξιά μέρος και επιλέγεται "Δημιουργία Λογαριασμού"

2. α)Βάλτε όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα το όνομά σας στα ελληνικά, το επίθετό σας, και παρακάτω γράψτε το επώνυμο και το όνομά σας με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες ή μέρος αυτών. Αυτό που θα γράψετε π.χ. thanosathanasiou θα είναι το email σας, στο παράδειγμα το αντίστοιχο email θα είναι thanosathanasiou@gmail.com
β) Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα και αν είναι διαθέσιμο συνεχίστε αν όχι δοκιμάστε κόβοντας ή προσθέτοντας κάποια γράμματα ή αριθμούς.
γ) Γράψτε προσεκτικά τον κωδικό πρόσβασης που πρέπει να είναι στα αγγλικά και πάνω από 8 χαρακτήρες. Προσθέστε σύμβολα όπως @,# ... .
Το επαναλαμβάνετε παρακάτω και ΠΡΟΣΟΧΗ: το γράφετε σε ένα χαρτί γιατί μπορεί να το ξεχάσετε. Προσπαθήστε να γράφει από δίπλα "ισχυρό"
δ) Επιλέγετε μία ερώτηση και γράφετε την απάντηση αλλά θα πρέπει να θυμάστε τι απαντήσατε σε περίπτωση που χρειαστεί. Δευτερεύον email δε χρειάζεται να γράψετε.
ε) Προσπαθήστε να γράψετε στην "επαλήθευση λέξης" ακριβώς αυτό που φαίνεται από πάνω.
ζ) Μετά πατήστε "Συμφωνώ. Δημιουργήστε το λογαριασμό"
Αν κάτι δεν κάνατε καλά θα χρειαστεί να το επαναλάβετε

ΒΗΜΑ 2
Τώρα πλέον έχετε το λογαριασμό gmail και μπορείτε να μπείτε.
Στείλτε ένα μήνυμα στο fakudis@gmail.com που να λέει ποιος είστε και ότι θέλετε να γίνετε συγγραφέας στο ιστολόγιο του σχολείου. Να γράφετε και το emial σας (όχι τον κωδικό πρόσβασης)
Μόλις το πάρουν οι διαχειριστές θα σας κάνουν πρόσκληση και θα σας έρθει ένα email που θα λέει ότι σας καλεί το ιστολόγιο να γίνετε συγγραφείς. Πατήστε στο σύνδεσμο που έχει και ίσως να σας ξαναζητήσει τον όνομα χρήστη και τον κωδικό σας.
Όταν σας ζητήσει να γράψετε το εμφανιζόμενο όνομα χρησιμοποιήστε ελληνικά γιατί είναι αυτό που θα λέει ποιος είναι αυτός που κάνει την ανάρτηση.


ΒΗΜΑ 3
Για να δείτε πως γίνονται οι αναρτήσεις κοιτάξτε στην κατηγορία "8.Βοήθεια για τη χρήση του ιστολογίου" στο θέμα "οδηγίες στους συγγραφείς του ιστολογίου". Είναι σ' αυτή διεύθυνση http://gym-soufl.blogspot.com/2009/03/blog-post.html


Σε κάθε περίπτωση σας θυμίζουμε ότι οι αναρτήσεις θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του σχολείου και της κοινωνίας μας.
Να μην γίνονται παραπομπές σε ιστοσελίδες με άσεμνο ή προσβλητικό περιεχόμενο.
Επίσης θυμίζουμε ότι ο λόγος ύπαρξης του ιστολογίου είναι η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η εξοικείωσή μας και η απόκτηση εμπειριών με το διαδίκτυο, η ασφαλής μας περιήγηση και η χρήση του ως μέσο πληροφόρησης , επικοινωνίας αλλά και ως ένα μέσο για να μάθουμε.

Φαίνεται ότι οι μαθητές του σχολείου μας έχουν ενθουσιαστεί με το ιστολόγιο αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η καλή και η σωστή λειτουργία του είναι στο χέρι όλων μας.
Γραμματείς και πρεσβύτεροι αιώνες (Κική Δημουλά)

Ιδού η μικροτάτη Παρασκευή πάλι
σε βαφή Μεγάλης βουτηγμένη.

Μέτωπο αιμάτινο σου πλέκουν τ' ακανθώδη
έθιμα
και επί τον ιματισμόν σου έβαλαν κλήρο
η νηστεία ο Μπαχ τα βαρελότα και η μέθοδος
να φτάνει με καρφιά στα άκρα του ο πόνος.

Τι κι αν εσχίσθη το καταπέτασμα των χαμομηλιών
τι κι αν χρωμάτων στρατιαί εξεπλήττοντο

σταύρωσον σταύρωσον αλαλάζουν
τα κρεοπωλεία οι ψησταριές κι οι φούρνοι.

Δε μ' άκουσες.
Άφησες ανύμφευτη την κόμη της Μαγδαληνής
και σπατάλησες το σπάνιο Νυμφίο άρωμά σου
για να κάνεις τεστ αληθείας στην αγάπη, στον πλησίον.
Σου φώναζα να τους αφήσεις όπως είναι

όπως τους παραλάβαμε από την υπαρξιακή παράδοση
όπως περιγράφτηκαν από στόμα σε στόμα
από πικρό ποτήριον σε πικρότερο. Δε γλίτωσε
σταυρώθηκε όποιος διανοήθηκε να τους επαληθεύσει.

Προσκυνώ το οικείον προσφιλές μου σφάλμα σου.
Εν συντριβή περιστρέφω τη σούβλα
αδημονώντας σε αμνέ μας.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Panathinaikos-Olympiakos ston dromo gia to final 4 ths Euroleague








Ας δωσουμε τις ευχες μας στον Ολυμπιακο και στον Παναθηναϊκο που θα προσπαθησουν να παρουν το εισιτηριο για της 4 καλυτερες ομαδες της Ευρώπης την Τριτη 31 Μαρτιου και την Πεμπτη 2 Απριλιου για το μπασκετ.Ο Ολυμπιακος παιζει με την Ρεαλ Μαδριτης μεσα στην Μαδριτη και για να εξασφαλισει την νικη θελει αλλη μια νικη καθως ειχε παρει 2 νικες στην Αθηνα μεσα στο γηπεδο του στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας.Ο Παναθηναικος θελει αλλες 2 νικες για να παρει το εισιτηριο για το final 4 επειδη ειχε νικησει 1 φορα στο γηπεδο του αλλα ειχε χασει και 1 φορα οποτε πρεπει να νικησει και τις 2 φορες που παιζει με την Σιενα στην Ιταλια.Καθε ομαδα πρεπει να παρει 3 νικες για να εξασφαλισει τη θεση του στο final 4 και πιο κοντα ειναι ο Ολυμπιακος.
























Αξίζει Να Το Δεις!!

Ένα ωραίο τραγούδι για την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι τζάμι δέστε το τα σπάει το τραγουδάκι. Για να το δείτε πατήστε εδώ!!!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εσύ τι θα κάνεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Η "Ώρα της Γης" πέρασε. Τι έχεις σκοπό να κάνεις σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο ώστε να συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος;

Αναπτύξτε τις απόψεις σας και δείτε τι απάντησαν οι συμμαθητές σας.

Η εκδήλωση για την "ώρα της Γης"

Αυτό που ζήσαμε όλοι το βράδυ του Σαββάτου με την πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής ομάδας του Λυκείου Σουφλίου ήταν χωρίς αμφιβολία ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που το διοργάνωσαν, στους καθηγητές που τα στήριξαν, στο δήμο που συμμετείχε στην εκδήλωση και βέβαια σε όλα τα παιδιά και τους μεγάλους που αγκάλιασαν και έδωσαν νόημα στην εκδήλωση.
Παρακάτω παραθέτουμε εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση.
Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και κάναμε πορεία προς το κέντρο του Σουφλίου

Η 1η ομάδα στο ξεκίνημα της πορείας

Η 1η ομάδα στην πλατεία μεσοχωρίου
Οι δυο ομάδες συναντιούνται στην κεντρική πλατεία

Η δεύτερη ομάδα στην κεντρική πλατεία

Δρώμενο
Στην κεντρική πλατεία με την νταούλα να κρατάει το ρυθμό
Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της Γης...
Οι μαθητές της περιβαλλοντικής τραγουδούν ,διαβάζουν μηνύματα και κείμενα με θέμα το περιβάλλον

Οι μαθητές "καταθέσαν" τα πανό τους


Στο κλείσιμο της εκδήλωσης δώσαμε όλοι τα χέρια ως ένδειξη ενότητας για έναν από κοινού αγώνα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

"Η ώρα της γης" στο Σουφλί


Το σχολείο μας συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την καταστροφή του πλανήτη μας. Η περιβαλλοντική ομάδα του Λυκείου μας καλεί όλους το Σάββατο στις 8:30 στην εκκλησία Αγίου Αθανασίου όπου θα ξεκινήσει πορεία με κεριά προς το κέντρο της πόλης. Επίσης ετοιμάζεται από τους μαθητές hapening στο κέντρο της πόλης. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί μικροί και μεγάλοι.

Ας δούμε όμως τι λέει ένας έφηβος για τους μεγάλους και τις ευθύνες τους.



Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Δήλωσε το σχολείο μας συμμετοχή στην ώρα της γής ?
Μάθανε τα παιδιά μας ... τί πρέπει να "κάνουνε" στις 20:30 του Σαββάτου 28/3/2009 ??

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Δίνουν το παράδειγμα. Μπράβο τους!

Βιολογικό αγρόκτημα ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ ειδικής αγωγής Αλεξ/πολης

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου, νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης καθώς και τους καθηγητές τους, για την εξαιρετική προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα βιολογικό αγρόκτημα στο χώρο του σχολείου τους.
Η προσπάθεια τους αυτή αν και έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, σήμερα έγινε περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, λόγω της παραγωγής ενός σχετικού βίντεο στα πλαίσια του προγράμματος και του διαγωνισμού «SMS of youth 2009».
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας, αλλά και ολόκληρη την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, αναζητώντας και ψηφίζοντας το συγκεκριμένο βίντεο στην ιστοσελίδα http://www.smsofyouth.gr/ .




Εδώ θα βρείτε οδηγίες πως θα ψηφίσετε

Scorpions-wind of change

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

SANTANA

Εικόνες από το Θιβέτ

θιβέτ
View more presentations from

Σπασμένο καράβι

Εντάξει, δεν είναι ότι ευχάριστο, αλλα είναι ωραίο.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

οικολογικη καταστροφη


Αν θέλετε να δείτε πόσο γρήγορα και σε τι τεράστιες ποσότητες λιώνουν οι πάγοι σε σύγκριση με τον λευκό οίκο και την γέφυρα golden gates πατήστε εδώ.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: 13ος Λυσίας


Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός
μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 13η συνεχή
χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα
του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,
από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την Info-Quest,
τον OTE, την ECDL και τη Microsoft Hellas.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε δύο φάσεις:
Αρχική φάση 17 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2009 και

Τελική 9 Μαΐου 2009.

Συνεχίζεται και ο εβδομαδιαίος διαγωνισμός,
ΛΥΣΙΑΣ Quiz. Στον διαγωνισμό αυτό μπορούν
να παίξουν (πέρα από τους συμμετέχοντες στο
ΛΥΣΙΑ από Ε΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Λυκείου) και
οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ - Δ΄ Δημοτικού!



Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Η ώρα της Γης

Τι είναι η Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.
Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.
Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

Για εγγραφή πατήστε εδώ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

To ιστολόγιο του προγράμματος etwinning του Γυμνασίου Σουφλίου

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε και το ιστολόγιο των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης etwinning. Θα ενημερωθείτε για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για τις δυνατότητες που το πρόγραμμα προσφέρει στους μαθητές για να επικοινωνούν με τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ευρώπης.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Το blogg

Το Blogg μας είναι The Best

Αυτό σημαίνει πανάθα!!!

Aποψε φορα τα καλα σου

Για να ακουσετε το τραγουδι πατηστε εδω
Απο Ανδρεας

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μετά από 20 χρόνια...

Μας αρέσει ή όχι που μένουμε σ' αυτή τη γωνία της Ελλάδας;
Για ποιο λόγο;
Πού θα θέλαμε να ζούμε μετά από 20 χρόνια;

Καταθέστε την άποψή σας και ποιος ξέρει, μετά από 20 χρόνια μπορεί να επισκεφτείτε την σελίδα και να δείτε τι σκεφτόσασταν και τι έγινε.
Ας είμαστε γεροί όμως μέχρι τότε!

Αναπλάθουμε το σχολείο μας.

Στα πλαίσια κατάθεσης ενός προγράμματος που εντάσσεται στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την ανάπλαση και επισκευή του κτιρίου του σχολείου μας, σας καλούμε , μαθητές και γονείς να καταθέσετε προτάσεις και ιδέες για το τι θα θέλατε να γίνει στο σχολείο μας. Το πρόγραμμα δεν αφορά την κατασκευή καινούργιας κτιριακής υποδομής αλλά αλλαγές και βελτιώσεις στην υπάρχουσα.

Οδηγίες προς τους συγγραφείς μαθητές/τριες

Θα παρακαλούσαμε στους μαθητές συγγραφείς του ιστολογίου όταν κάνουν μια ανάρτηση που οδηγεί σε μια άλλη σελίδα (π.χ. youtube) να προσέχουν ώστε μέσα στην σελίδα που ανοίγει να μην υπάρχει προσβλητικό ή άσεμνο περιεχόμενο κ.λ.π. Θυμίζουμε ότι η σελίδα είναι σχολική και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σεβόμαστε και να κοινούμαστε στα πλαίσια που η κοινωνία μας θεωρεί αποδεκτά.
Επίσης είναι σημαντικό στις αναρτήσεις να γράφετε στο τέλος το όνομά σας

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Bloober

Για να διασκεδάσετε πολύ παίξτε αυτό εδώ το παιχνίδι...
Από τον Ανδρέα Νινούδη

Παιχνίδι από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Για να παίξετε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτο πατήστε εδώ. Μπορείτε είτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας είτε να το παίξετε διαδικτυακά.
Καλό παιχνίδι.
Σχολιάστε αν σας άρεσε!
Ο αθλιτισμος ειναι υγεια και πρεπει να γυμναζομαστε καθιμερινα.
Ξενοφων Ψαρράς

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

  • ΟΡΕΞΗ

  • ΧΡΟΝΟ

  • ΥΠΟΜΟΝΗ

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Αυτή η Γιορτή για όλους τους Έλληνες είναι μια πολλή σημαντική την οποία την γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Σχεδόν κάθε πόλη κάνει μια παρέλαση ανάλογα με τον πληθισμό της δηλαδή όσο πιο πολύ πληθισμό έχει τόσο πιο μεγάλη παρέλαση κάνει.Σε πολύ μεγάλες πόλεις η παρέλαση διαρκεί εώς και δύο ημέρες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ
ο αγαπημένος μας ηθοποιός τον αγαπάμε πολύ ειναι πολύ γνωστός είναι πολύ ομορφος ολοι τον λατρεύουν ξέρει πολυ καλα το ρολο του παιζει πολυ καλα

ΒΟΛΕΙ

ΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΜΑΔΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ.
ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΩΡΑΙΑ.
ΜΟΛΛΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΟΥΡΑΙ
ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΜΝΙΟΥ.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ποιός θέλει να συμμετέχει στη ομάδα του ιστολογίου;

Αγαπητοί μαθητές/τριες

Σήμερα Παρασκευή 6/3/2009 σας ενημερώσαμε για τα ιστολόγια που έχουμε φτιάξει στο διαδίκτυο. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι υπάρχει ομάδα μαθητών που ανήκει στο ιστολόγιο αλλά αν θέλει κάποιος να γραφεί στην ομάδα και να πάρει κωδικό ώστε να μπορεί να κάνει δημοσιεύσεις ας ενημερώσει τους υπεύθυνους καθηγητές του σχολείου, την κ. Αλή ή τον κ. Φακούδη.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές
ΥΓ: Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στη στήλη που είναι στα δεξιά. Είναι σημαντικό να ξέρουμε αν αυτό που ξεκινήσαμε σας αρέσει.

Για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Αγαπητοί γονείς

Στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για μαθητές και γονείς για τη ασφαλή χρήση του διαδικτύου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Υποστηρίξτε και ενθαρρύνεται την σωστή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά σας. Αν δεν γνωρίζετε για το διαδίκτυο, φροντίστε να μάθετε είτε από κάποιο ειδικό είτε ακόμα και από τα ίδια τα παιδιά σας. Αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη (και καλό είναι να το εκμεταλευτούμε) ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων στη χρήση του διαδικτύου. Η προθεσμία εγγραφής είναι μέχρι 17/4/2009. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στον πρακάτω σύνδεσμο εδώ Το διαδίκτυο δεν είναι ούτε εχθρός ούτε πρόβλημα, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση από όλες τις πλευρές. Είτε θέλουμε είτε όχι ζούμε σε μιά εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία σε όλες τις πτυχές της ζωής με αποτέλεσμα όποιος δεν γνωρίζει να τις χρησιμοποιεί θα είναι ο αγράμματος του μέλλοντος.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ομάδες του σχολείου μας

Για άλλη μιά χρονιά οι καθηγητές του σχολείου μας, με την έμπρακτη βοήθεια της διεύθυνσης και τη μεγάλη διάθεση των μαθητών δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες όπου μπορούν οι μαθητές να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Αναλυτικά έχουν δημιουργηθεί
1. Ομάδα ιστολογίου,
2. Περιβαλλοντική ομάδα με θέμα την ανακύκλωση χαρτιού,
3. Περιβαλλοντική ομάδα με θέμα "Ηλιακή ενέργεια και ηλιακή ακτινοβολία",
4. Θεατρικό εργαστήρι
5. Ομάδα εφημερίδας,
6. Ομάδα μελέτης της Τοπικής Ιστορίας με θέμα "Τα μνημεία του χρόνου στην περιοχή του Σουφλίου",
7. Ομάδα Αγωγής Υγείας "Φροντίζω τον εαυτό μου",
8. Ομάδα Αγωγής Υγείας "Πατάω γερά-Πάω μπροστά",
9. Ομάδα Αγωγής Υγείας "Μαθαίνω τη γλώσσα, στηρίζω τον εαυτό μου και δημιουργώ καλύτερες σχέσεις στο σχολείο".
10. Ομάδα έκδοσης ετήσιου μαθητικού λευκώματος
11. Ομάδα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης "e-Twinning"

Επίσης το σχολείο συμμετέχει για 2η χρονιά στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας.

Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων

Ανακοίνωση
Πέμπτη 5 Μαρτίου 09

Όπως έχει υποσχεθεί ο σύλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάθε αρχή του μάνα θα γίνεται μιά συνάντηση μεταξύ των μελών του ΔΣ, τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, τους καθηγητές και αντιπροσωπεία του 15 μελές των μαθητών. Αυτό το μήνα η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΣΕΠ του σχολείου. Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία μας τη συνάντηση αυτή.Η επικοινωνία, η επαφή και η ανταλλαγή απόψεων είναι χρήσιμη για όλους και ιδίως για τα παιδιά μας.

Από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων